söndag 16 mars 2008

sommar och sol

Vad det är skönt när man bara kan slänga på barnen ett par överdragsbyxor och en fleecetröja och skicka ut dom i trädgården där dom får göra precis vad dom vill. Och under tiden som dom är där ute så kan jag också göra precis vad jag vill. Det är en positiv sak med sommaren. Fast iofs är det inte sommar nu utan bara vår, men det räcker. Men det dröjer nog inte länge innan det börjar snöa igen så man får ju ta vara på stunderna.
Annars tror jag att sommaren i år kommer bli ganska äcklig med stor ful mage och svett som rinner och begränsad rörlighet. Vet ej hur jag ska bringa in pengar i hushållet i sommar heller, antingen så får jag väl försöka hitta ett temporärt jobb, eller så ska jag fortsätta plugga (sommarkurs, juridik har jag faktiskt sökt till, samt kriminologi), eller så får jag ta ut föräldraledighet i förskott. Jobba låter inte trevligt. Jag är en mycket lat person. Eller rättare sagt jag tror att jobba är roligt, bara man jobbar med nåt som är av betydelse eller nåt som man har planerat. Att stå på donken och steka hamburgare hör inte dit. För ett par år sen bestämde jag mig för att nästa gång jag jobbar ska det va med nåt som verkligen är kul och givande. Har inte kommit på vad det jobbet kan vara ännu. Vi får väl se. Japp, jag är bortskämd, men jag står i allafall för det.

Min melodifestivalkväll blev inte så trevlig igår som jag hade hoppats. Men det kunde man ju förstå. Amir somnade fint och snällt iofs men Elias vägrade sova, även fast han varit uppe sen sju och bara sovit en halvtimme däremellan. Resultatet av detta blev att han var övertrött och somnade inte förrän nio, så halva programmet blev förstört.
Vad gäller Perrellis vinst så kan jag ju bara säga att jag visste det, det var ju ganska självklart. Inte så spännande med andra ord. Tycker dock som sagt var att det är löjligt att vi försöker med att skicka samma som har vunnit en annan gång, det är ju ganska genomskinligt och Europa kommer tycka vi är desperata och i slutändan kommer Irlands kalkon att vinna istället, för det är sånt som går hem nu. Jag föreslår att vi nästa år skickar en rappande dalahäst, så vinner vi säkert.

Har för övrigt varit uppe hela natten med Elias som hade ont i magen eller nåt. Muneer i sin tur har varit uppe med Amir som har fått den underbara vanan att vakna, gå runt och tända alla lampor och sedan ligga och sjunga i sängen hela natten. Släcker man lamporna blir det ramaskri. Så det är lika bra att ha dom tända och samtidigt försöka få honom att inse att det inte är dag fastän lamporna är tända. Men det går ju som det går. Jag vete sjutton hur vi ska få bukt med det, just nu har han varit vaken sen klockan halv fyra och då kommer han ju garanterat somna på sin jäkla gunghäst nån gång i eftermiddag och sen inte kunna sova förrän elva i kväll.
Att bara vara stenhård på att han inte får tända är helt uteslutet, sånt funkar inte med honom. I morse hade en lampa gått sönder och gick således alltså inte att tända. Då skrek han i en halvtimme minst och det gick verkligen inte att avleda honom. Det är ju det som är problemet med honom, han har ju liksom ett repetivt beteende så om han börjar med nåt så slutar han aldrig, speciellt inte när han börjar skrika och går in i sig själv så pass att han inte märker att världen omkring honom existerar. Men sen kom han nog på att han var hungrig, för när han såg att vi åt frukost slutade han tvärt och satte i sig tre mackor på raken. Konstig unge.

För övrigt kan jag tala om att jag har börjat känna små sparkar i min mage. Mestadels på kvällen. Jahapp då blir det alltså en kvällsmänniska till. Fattas bara det.

Nu ska jag fixa kaffe och glass åt min hårt arbetande man. Han gillar dock inte glass för att det är så kallt, så man måste alltid mikra den först. Vojvoj.

Adjö.


P.S. Alla borde läsa lite på www.autismforum.se . Allt som man kan läsa där är lika med Amir från A till Ö.

Inga kommentarer: