tisdag 25 november 2008

Jaha.

Då har dagen gått som man har väntat på i ett år.
Nu har Amir fått sin diagnos.
Den blev autistiskt syndrom.
Det var ingen överraskning för oss. Men lite konstigt känns det allt.
Har suttit hela dagen idag bakom en tvåväggsspegel och kollat på när läkare och psykolog gjort massor med tester på honom. Sen sa psykologen "jag behöver inte testa mer, det är så glasklart".
Ja, det var ju glasklart för oss också redan från början.
Vi behövde bara ett klartecken så att vi kan börja slåss mot samhället.
För det är ju det som återstår nu.
Annars ska vi träffa teamet igen den 5e december och få veta exakt vilken grad av autism han har samt om det finns någon språkstörning också, eller om språkstörningen är inbakad i autismen. Om den inte är det så är det bättre, för det betyder att det är lättare för honom att lära sig prata.
Finns inte så mycket mer att säga just nu, det kommer nog senare.
Hej.

4 kommentarer:

Kommando-mamman sa...

Har ni fått någon hjälp av samhället än? BVC, BUP etc?

Elisabet sa...

Nja, inte speciellt mycket mer än att han får gå på en specialavdelning på dagis. Men hoppas vi får mer hjälp nu, det är ju det som man får slåss för.

Jemima sa...

Skönt att ni äntligen fått diagnosen! Lycka till med bankandet på myndigheterna... jag håller tummarna för att nån svensk forskare ska börja med den där amerikanska metoden så att Amir får en bra behandling!

Elisabet sa...

Son-Rise heter den tydligen, den metoden! Den används inte i Sverige om man inte vill betala själv, och vad det kostar ska man inte ens prata om... Men det är många landsting som är intresserade av att utbilda sig inom den metoden, så kanske en dag!