tisdag 18 november 2008

mer utbildning

Ja just det och idag har vi blivit ännu mer bildade.
Det var faktiskt trevligare än igår, för det var mycket mer tjafs i smågrupper. Igår fick jag ont i huvudet, det fick jag inte idag. Mycket bra.
Vi skulle också få veta en massa medicinska aspekter om hur autism uppkommer och hur det funkar inne i hjärnan osv, men precis då ville Maria ha käk (och jag gillar ju inte att amma offentligt) så jag missade det. Synd.
Maria har förresten varit fantastisk både igår och idag. Hon har bara sovit och när hon inte sov så vandrade hon runt bland folks famnar, för alla ville titta på det lilla miraklet. Jag känner mig lyckligt lottad för en gångs skull.
Annars har jag fått veta två saker som jag funderat på länge.
Det första är att det faktiskt finns andra lösningar att tillgå vad gäller medicin till natten. Trodde att melatonin var sista utvägen men läkaren deklarerade idag att vid svåra fall så finns det självklart andra mediciner, även om det inte är vanligt.
Men jaja, det är ju liksom ingen nyhet att Amir är ovanlig, så jag tar för givet att han kan få nåt annat då melatonin bara hjälper typ varannan natt.
Den andra nyheten som är lite mindre trevlig var att Jönköpings fjantlandsting inte har resurser till IBT, surprise surprise.
Som jag sagt innan så är de insnöade på TEACCH och idag fick vi se en film om denna underbara metod. Jag och en annan mamma suckade uppgivet och uttalade vårt missnöje med detta. För det funkar ju bara på vissa, medans IBT har gett fantastiska resultat på nästan alla barn.
Jag vill inte jobba med bilder och jag vill inte att Amir ska jobba med bilder hela livet, jag vill bara att han ska kunna prata. Är det för mycket begärt? IBT-motståndarna menar ju att man genom IBT förnekar barnets funktionshinder och vill tvinga in barnet i den norm och i det samhället som man "ska" passa in i. Så fan heller att jag vill, jag vill bara att min son ska kunna föra ett språk eftersom det skulle underlätta för honom, och det funkar ju inte med TEACCH.
Läkaren sa då att det inte finns resurser till detta men att det är något som hela tiden påtalas till "de som bestämmer" (eftersom de som kan lite om saken också menar att det är bättre än TEACCH). Och om vi var intresserade av IBT så måste vi också tjata, för om tillräckligt många tjatar så kanske de som bestämmer sticker till lite pengar.
Pengar, pengar, pengar. Hela tiden handlar det bara om pengar. Här sitter min son och kan inte snacka och får inte lära sig eftersom det inte finns pengar.
Skiiiiiiiiiiit är vad det är. Nu blev jag förbannad.
asdkjahsdkjahlahdkajspdkjasklödjaslödjalsdkaosdjklasdklasn

Inga kommentarer: