lördag 20 december 2008

Det är tomt på lördagar

Det kan va skitmycket besök här på bloggen alla dagar i veckan utom lördagar.
Antar att folk har bättre saker för sig då än att sitta och glo framför datorn.
Bara jag som inte har det alltså, bevisligen.
Speciellt idag, nu är klockan ett och sidan har haft.... NOLL besökare än så länge.
Hahaha. Folk springer väl runt som galningar på stan och shoppar, eller så städar de och bakar och är duktiga hemma. Eventuellt så har det säkert redan påbörjat sina julresor och åkt hem till nära och kära.

Jag borde också städa och baka och vara duktig.
Håller dock på att rensa ur en massa skit. Fortfarande. Började med det för en sisådär två månader sen. Det är mycket skit. Grejer som man inte har använt på två år ska man ju som bekant slänga. Tragiskt vad mycket skit det är man samlar på sig. Man blir ju deprimerad för mindre.
Hade tänkt att jag skulle slänga först och sen julstäda, men tror inte att jag hinner färdigt till jul.
Denna insikt kommer jag nu till och känner mig lite smått stressad men ÄNDÅ sätter jag mig framför datorn.
Baka borde jag också göra. Men vafan. Orka.
Känner mig nu ensam, tråkig och ledsen för att jag inte har så mycket julbestyr.

Såg däremot en snubbe idag i tidningen som skulle fira jul hemma själv och ta en promenad i lugn och ro. "Bara jag får min lutfisk så är jag nöjd", sa gubben.
Jag tänkte då direkt att det var ju fruktansvärt att gubben satt ensam på jul.
Men å andra sidan, vem är jag att döma, han kanske tyckte det är det ultimata julfirandet och trivs med det.
Man ska inte tro att alla vill ha långdans och nubbe och femtontusen barn springandes runt i huset bara för att Jesus råkar födas.

Suck, maken till ointressant inlägg har jag då aldrig skådat. Förlåt.

2 kommentarer:

Helena sa...

Hejsan... Jag läser ofta din blogg, tycker du är så stark!

Fint det blev i Amirs rum. Jag vet hur det är när man anstränger sig för att göra rummet ombonat & fint, sen "duger" det inte åt barnet... Vi gjorde om dotterns rum i våras & trodde så klart att hon skulle bli nöjd & glad, men hon vägrade sätta sin fot i rummet på 2 månader *suck*.

Hur går en autism-utredning till?
Det ska påbörjas en med dottern nån gång efter jul, men vi har inte fått så värst mycket info ännu. Skulle du vilja berätta för mig?

Kram kram // Helena

Elisabet sa...

Hej du! Jag vet ju inte hur en autism-utredning går till i andra landsting... Men här där jag bor så var det ett litet "team" med psykolog, kurator, specialpedagog och neurospecialistläkare (eller vad det heter) som gjorde utredningen. Den börjades med en medicinsk utredning, magnetröntgen av hjärnan, undersökning av hörsel, syn och kromosomtest, för att utesluta att det inte var några fysiska problem. Sen var det en låååång intervju med föräldrarna av psykolog+kurator. Sen var det här teamet på besök på Amirs förskola och observerade honom hela dagen. Då hade dom väl nån speciell checklista som dom gick efter. Senare så var det en observationsdag på Habiliteringen där dom också observerade honom utefter en checklista, hur han beter sig i olika situationer, och så gjorde dom en mängd olika tester. Efter det satte dom ihop hans resultat, då skulle han uppfylla ett visst antal kriterier för att få diagnosen autism. När dom hade observerat honom så mycket så kunde dom se om han uppfyllde dem. Annars när man läser kriterierna kan man ju lätt tänka att "sådär är ju alla barn ibland" men det handlar alltså om att det ska vara framträdande och att det ska vara ett hinder och problem för att det ska räknas. Dom kriterierna finns på www.autismforum.se
Så här gick det alltså till här hos oss men jag tror det är ganska lika överallt...
Du kan ju läsa mer om vad jag skrivit om detta under etiketten "utredningen" =)