onsdag 10 december 2008

natthelveten

Undrar om man kan skaffa avlösarservice bara till natten.
Eller nån slags avlastning, fast bara på natten.

Har gjort en individuell handlingsplan för vad vi i första hand ska börja träna med Amir.
Muneers kommentar var "dom där grejerna är ju lättare sagt än gjort när man inte får sova om natten".
Men hur ska man få sova då?
Det är faktiskt viktigast av allt.
Vi orkar inte med nån träning om man inte får sova. Det säger ju sig självt.
Men vad jag har hört så går det ju bara att få avlastning och sånt på dagtid och helger.

Amir kommer va en grönsak om tjugo år och då kommer nån läkare säga "jaha men den här mannen han har ju haft potential att bli självständig men hans föräldrar har tydligen inte orkat engagera sig".
Säkert.

2 kommentarer:

joleen sa...

Hej! Halkade in på din blogg för ett tag sen och har följt den sen dess... Har jobbat med barn med autism i snart tio år. Jag ville mest säga att jag tycker du ska lägga ner alla skuldkänslor över att inte "träna" med amir just nu, jag förstår att det känns jättetungt ibland, men just nu gör ni det absolut bästa för honom som ni kan göra, och det kan ni vara säkra på eftersom han verkar vara glad så stor del av tiden.
Om du vill ha någon att bolla med så får du gärna maila mig, kanske kan jag svara på några frågor (joleen(a)joleen.info).

Men oavsett, kom ihåg att ni intuitivt gjort bra saker för Amir när ni låtit honom göra saker som gör honom lycklig, som bad och musik t.ex... Lycka till i fortsättningen (forsätter läsa)

Elisabet sa...

Hej hej! Tack för din kommentar. Jag vet inte varför jag har såna skuldkänslor över det här med träningen. Jag känner lite press över det hela eftersom jag vet att det finns barn med autism som har lärt sig att prata och jag vet att det inte är omöjligt att bli en självständig människa även om man har autism. Jag har ju läst det överallt varje dag, "hopp-artiklar". Och med den vetskapen så känner jag att det "måste" bli samma för Amir, om det nu är så att det går.... det är nåt som jag inte vill känna men jag gör det ändå! Så himla irriterande! Jag känner sån stress över att tiden går hela tiden och snart är det försent att träna honom och då blir han en grönsak. Typ. Ursäkta det långa svaret.