fredag 23 januari 2009

men herregud

Jag har tänkt en massa, angående möglet i våra badrum.
Vi flyttade in här för två år sen och redan då tyckte vi att det luktade skunk i det ena badrummet (det utan badkar), att det var bubbligt under tapeten och sånt. Vid besiktningen av lägenheten sa bovärden något om att det var anmärkningsvärt och att de skulle kolla om något skulle renoveras.
Men sen har de inte gjort det.
Visst blir man sjuk av mögel? Kan få mycket astma, allergier, allmänna sjukdomsbesvär?
Dessutom, jag skrev en tråd på Familjeliv för typ 1,5 år sen om Amirs sömnsvårigheter och fick då ett tips att jag skulle kolla så det inte fanns mögel i huset, för man kunde visst få sömnsvårigheter av det också.

I SÅ FALL så fattar jag ju varför vi har badat i sjukdomar i två år...
Muneer säger att vår lägenhet har dålig feng chui eller vad det nu heter, alltså dålig energi, eftersom vi har varit så fruktansvärt mycket sjuka, speciellt barnen.
För att inte tala om Amirs astma, som började när vi kom hit.
Det var då ingen tillfällighet...

Men man kan väl inte få autism av mögel?

4 kommentarer:

Jemima sa...

Jag tror att barn kan få astma av mögel, men bara om de har anlag för att få det. Alltså att det bryter ut tidigare.

Men om hyresvärden kände till det för så länge sen och inte gjorde något, kanske ni kan få nåt skadestånd? Typ för sveda och värk...

Autism tror jag dock inte man får av mögel. :)

Jemima sa...

Googlade lite på mögel... och hittade en studie som hävdar att astma faktiskt UPPKOMMER av att man utsätts för mögel! Kolla här: http://www.ammuppsala.se/default.asp?headId=6&pageId=400&subMenuOne=75
Där står bl.a att "Slutsatsen av undersökningen är att fukt och mögel i bostaden kan vara en viktig miljöfaktor när det gäller uppkomst av astma."

På en annan sida hittade jag detta: "Vanliga symptom vid mögel och/eller bakterieskador:
Onormal trötthet, allergier, astma, hosta, nästäppa, upprepade infektioner, ledvärk, slemhinneirritationer, huvudvärk, yrsel, mag- och tarmproblem, eksem, hudirritationer, hudrodnader mm. " (http://www.mogelbakteriekontroll.se/halsa.html)

Jemima sa...

Här hittade jag en till: http://www.nyteknik.se/nyheter/bygg/byggartiklar/article55708.ece

Elisabet sa...

Nej det var ju en dum fråga, klart man inte kan få autism, haha. Tänkte bara eftersom det forskas så himla mycket och folk kommer med de konstigaste förklaringarna till barns autism.

Men jahapp! Det där ska minsann kollas upp. Kanske ska prata med en advokat eller nåt! Eller hyresgästföreningen? Eller vem?