måndag 2 mars 2009

Vad ska vi göra nu?

Familjeliv-redaktionen har kommit på en fantastisk lösning på alla problem som finns på sajten och problemet med mammor som inte hinner duscha eftersom de bara sitter vid datorn; byt ut den gamla, fungerande sidan mot en urusel ny version!

Jag har försökt att komma in på sidan flera gånger idag, försökt att skicka x antal inlägg, men förgäves. Det som jag kunnat se är miljoner klago-trådar på den nya versionen och stackars red som försöker försvara sig på de konstigaste vis.

Faktiskt jättebra för min del, för idag har jag hunnit baka, tvätta och städa badrummet. Och klockan är bara tolv. Tack, FL!

Tänk om man skulle sluta sitta där och mögla, vad mycket man skulle få gjort då! Det kanske är det de vill? Med tanke på hur många som avreggar sig från och med idag så...

Jaha, så det blir till att leta ett annat forum där man kan störa sig på folk. Förslag någon?

6 kommentarer:

Ina sa...

Suck, jag har också försökt att komma in på FL och sen kunde jag INTE skriva nån inlägg, bara sååå sega!!!!!! surt!

Jemima sa...

Du kan ju gå gå med i Allt För Föräldrar, alltforforaldrar.se

Jag slutade där när de gjorde om sidan för några år sedan och gick över till FL. Kanske dags att byta tillbaka nu! :)

Elisabet sa...

Jag ska kolla in AFF... har varit där tidigare men tycker det är så svårhanterligt med inläggen och svaren på inläggen. Men det kanske är nåt man måste lära sig.

Madde sa...

Jag har en fråga till dig, som sagt jobbar jag ju med autistiska med utvecklingsstörning och de använder PECS (Picture Exchange Communication System) Kommunicerar Amir med något sånt?
Hälsningar Madde

Elisabet sa...

Madde: Nej inte än, eller rättare sagt inte hemma. Det är meningen att han ska börja med det hemma också, vi har startat lite smått. Men specialpedagogen säger (och vi märker det ju också såklart) att han inte är redo för det än, för han verkar inte greppa sammanhanget, och då är det inte så viktigt om vi gör det hemma.

Saken är faktiskt den att han verkar förstå bättre om man bara talar riktigt tydligt till honom, än om man "stör" med bilder.
Det svåraste är ändå att fånga hans uppmärksamhet, och då är det klart att han blir mer intresserad av en bild än om man försöker tilltala honom, men, som sagt, han kan inte koppla ihop det med en händelse.

Antagligen är det något som man måste vara envis med. På dagis kör de med pecs hela dagen men vi är sämre på det här hemma just för att det ändå inte ger resultat just nu...

Madde sa...

Okej, men det är en vanesak och man måste vara envis och tillslut sitter det ju. Först kanske man börjar med foton, är väl lättare att relatera till saker man har runtomkring sig. (Det kanske han redan gör föresten.. med foton och inte databilder alltså)
Det gäller ju att göra det så det blir något han blir motiverad av. Tex om han ska välja att göra något. Då att man tar något man vet att han gillar att göra och den andra bilden är något man vet att han inte gillar.(eller genom mat om han vill ha glass eller en morot liksom)
Men det kanske är svårt med de nu när han är så pass liten. Men håller dagis på med pecs hela tiden han växer upp så kommer han ju vänja sig vid det och lära sig att kommunicera och visa vad han vill ha eller göra.
Är ju ett jättebra sätt för att sedan få ett alternativ till kommunikation. Ha det bra /Madde