tisdag 7 april 2009

Kastrera era äckliga hankatter!

Jag skrev detta på Familjeliv men jag skriver det här också, för att nå ut lite mer.

-------------------------

Jag förstår verkligen inte varför man inte kastrerar sin hankatt! Finns det något godtagbart skäl till varför man inte gör det? Har hört att raskatter tex inte ska kastreras, men bondkatter? Som springer ute?

Har man inte råd med att kastrera en bondhankatt så borde man fan inte ha djur! Det kostar inte mer än 200 spänn att göra det i mars-april eftersom veterinärerna har extrapris då!

Är det roligare att ha en katt som springer runt och pissar och jamar?

Nej just det ja... det är ju inte så kul... är det därför ni släpper ut dem vind för våg istället för att ha dem inne, speciellt i mars och april? För att de pissar och skriker?

Konstigt att det så här års springer runt en himla massa katter utomhus men aldrig annars...

Vi har en granne som aldrig släpper ut sin hankatt förutom vid den här tiden på året. Och nu blir jag fan galen!

Äckligare än okastrerade hankatter finns ju inte! Skrikiga odjur som springer runt och visar kuken och pissar ÖVERALLT.

Andra grannen har en honkatt som inte är steriliserad men hon får p-piller. Och hankatterna är ju överkåta på henne och ska visa upp sig men hon släpper ju inte till.

Elias rum ligger precis vid altanen, det STINKER inne i rummet, varför? För att katterna har pissat på altanen och det stinker in... Pojkarna har också ett lektält ute på altanen nu när det är varmt. Behöver jag säga att det stank kattpiss om det i morse när jag var där ute? FY FAN VA VIDRIGT!

Skärp till er, jävla ansvarslösa människor som har okastrerade hankatter. Fattar ni vilken sanitär olägenhet det är, och så lätt att fixa! 200 spänn liksom, kan ni inte lägga ut det så att era grannar får en lite trevligare miljö så här när våren äntligen kommer?

Katterna är vidriga, men ägarna till katterna som släpper ut dem i det skicket, är ännu vidrigare!

Tar du åt dig? Så SKRID TILL VERKET och ta katten till veterinären NU!!!

/äcklad och förbannad

5 kommentarer:

Fia sa...

Äckligare djur tycker jag nog att det finns. Men däremot håller jag med. Dessutom är det oansvarigt att inte kastrera sin katt eftersom det då föds ännu fler katter som inte får någon ägare utan blir herrelös. Onödigt och dumt. Mina alla fyra katterna är kastrerade, kissar inte, markerar inte och bor inomhus så att grannarna och katterna ska slippa problem. :) Däremot måste ni ha det lyxigt med kastreringen för vi har aldrig extrapris här i Örebro såvitt jag vet... Mellan 700 till 1000 kr kostar det oavsett månad.

Maja sa...

Håller med dig!
Nu när det töat här så har jag även önskat mig straffskatt på hundar! De har haft någon bajskorvstävling mot vårt staket hela vintern som deras ägare ivrigt hejjat på.. Så nu får min dotter köra slalom mellan halvgeggiga upptinade bajshögar på väg till dagis!!! Jag har en jätte jätte stor "låt inte din hund bajsa här" skylt som mina polare snodde och gav mig i gymnasiet. Min mamma tycker, allvarligt, att jag ska sätta upp den på vårt staket. ;)

Fia sa...

Jag hade satt upp skylten och tvingat folk att städa upp efter sig. Visst kan jag förstå att man vill bli av med kattbajs men man jagar oftast inte sina katter när de är ute... Men hundar har man ju i koppel. Det är ju nästan ännu värre kan jag tycka. Har samma problem med töade bajshögar när vi ska gå till skolan på morgonen. Jag får be sonen att inte trampa i högarna flera gånger.

Elisabet sa...

Men usch! Hundbajs är precis lika illa! Och hundägare som inte plockar upp skiten efter sig är lika ansvarslösa som kattägare som släpper ut sin okastrerade katter vind för våg.
Sätt upp den skylten du! En hundägare kan ju i allafall se den och styra sin hund men katter kan ju tyvärr inte läsa. Fast kattägare kan läsa och nu ska min granne minsann få läsa ett trevligt varningsbrev från hyresvärden, HEHEHE.

hönsmamman sa...

Vi klippte kulor av en helt annan anledning. Vi hoppades att katten skulle sluta bitas o leka så hårt o det gjorde den =) Tyvärr var det inte extrapris då =(