torsdag 11 juni 2009

Jag vill också ha pengar.

Läser på Aftonbladet om Viktor som blir HBOT-behandlad mot sin autism. Jag har läst Viktors mammas blogg tidigare och jag vill minnas att jag har skrivit om HBOT här i bloggen också.

Varför har inte jag 200 000 spänn så att jag kan göra samma sak för min son? Nu när vården här i Sverige är så lam, bakåtsträvande och mossig, så är det ju ingen nyhet att man får finna sina egna alternativa vägar till behandling. HBOT är en av dem. Och jag är riktigt, riktigt avundsjuk på de som har resurser till att kunna göra en sådan sak.

Likadant de föräldrar som använder sig av all möjlig biomedicinsk behandling. Det kostar också pengar. Men si det spelar ingen roll, för de har pengar. Nemas problemas.
-Ert barn har autism! Välkommen till Landstingets feta smörgåsbord med behandling, här kan du välja mellan IBT och... ja, det var nog inget mer.
-Det gör inget, för vi har pengar!


Men grattis då! Jag har inga pengar, så min son är dömd till att förbli en grönsak. Vi har inte ens råd med gluten- och mjölkfri mat så att vi kan prova den utvägen. Det är knappt så vi har råd med MorEpa-kapslarna.

Ja, jag är avundsjuk, den svenska avundsjukan har krypit in under huden som en köttätande amöba. Men jag erkänner det åtminstone.

Jag trodde inte att Sverige var ett sådant land, där bara de som har pengar har möjlighet till all sorts vård? Jag trodde att all vård var öppen för alla. Men så är det inte. Här har vi ett prima exempel på det. Eller så är det bara ett prima exempel på hur fantastiskt lite man vet om autism i Sverige.

Dags att börja spara, för en dag ska jag ta Amir till en sån där kammare. Jag skäms inte för att säga att jag vill att han ska bli så normal som möjligt. För jag tror det är det bästa för honom. Det handlar inte om mig, det handlar om honom. Det är väl en självklarhet att man vill behandla ett funktionshinder? Är det inte det?

6 kommentarer:

sara sa...

Ja jag känner samma sak
Jag har träffat Viktor tror jag på BAN konferensen i jan
Det står på KS i Stockholms en av världens mest moderna syrgaskamrar, de flesta timmarna varje dag OANVÄND
MEN tror du att den får användas för expremintell behandling av barn med autims?.....

Gluten och mjölkfri mat är inte så mycket dyrare måste jag däremot säga, vi köper rätt lite ersättningsprodukter utan lagar "ren" mat utan mjölk och gluten

Elisabet sa...

Om man är lite lat som jag så letar man efter ersättningsprodukter, men du har ju rätt i att det kanske inte ska behövas. Jag försöker i allafall så gott som det går att utesluta mjölk och gluten ur den vanliga maten, det som inte är "nödvändigt" eller blir besvärligt... Alltså han blir inte proppad med gluten och mjölk längre som han blev innan. Och det är ju i allafall en början.

Har också hört att det finns en jättemodern kammare där. Vad ska dom med den till om den inte används??

Nina sa...

Fy fan.... det är så tråkigt att Sveroge blivit ett sånt land. Jag blir ledsen. Men är glad att jag röstade som jag gjorde dvs på Gudrun.

burriburrsonja sa...

en autismblogg! jag hoppas du inte tog illa upp av min mammabloggslista. jag menade inget illa till någon utan ville bara generalisera lite.

har efter publicering tänkt att shit, hur många läsare kommer jag ah kvar nu då?. nästan alla är ju sånna där svensson mammabloggare :)

Elisabet sa...

Nina: bra röstat ;-)

burriburr: nejdå jag tog inte alls illa upp!! Listan var ju klockren. Om folk tar illa upp och slutar läsa (skulle inte tro så ändå) så är de ju bara löjliga, lite får man väl tåla on the nät.

Sara sa...

Den används iofs, till vissa behandlingar av bland annat svåra bakterieinfektioner
Men som sagt, de flesta timmar står den tom