tisdag 15 september 2009

Bring it on baby!!!

Har varit på bvc med Maria. Det är nåt fel på henne. Bvc-tanten säger att jag inte ska oroa mig men antagligen är det nåt fel på henne. Säger hon inte men hon menar det. För hon växer inte. Hon är en liten liten skit, och det är väl okej att vara liten om man bara följer sin egen kurva. Men hon följer inte sin egen kurva, hon följer ingen kurva alls. Hennes kurva är ett rakt streck. Sen tar den ett litet hopp, om man tvingar i henne mat med våld en månad. Men sen står det stilla igen.

För jag pallar inte att tvinga i henne mat med våld. Det är emot mina principer. Bvc-tanten säger åt mig hela tiden att jag ska tvinga i henne både det ena och det andra. Hon ska tydligen inte göra något annat än att äta, så hon knappt får tid med något annat.

-Ge henne smörgås, röd mjölk, banan och yogurt till mellanmål, inte bara banan. säger hon.

Okej. Då får jag liksom trycka ner hela det målet under vilda protester. För själv vill hon helst bara äta en halv banan och inget annat.

Likadant till lunch, då ska det enligt bvc vara minst en hel stor burk barnmat, plus en efterrätt och helst en smörgås också. Vafan?? Så mycket äter inte ens jag till lunch. Och stackars min lilla tjej, hon orkar inte så mycket mat. Hon vill inte. Fatta det! Och jag tänker aldrig, aldrig, aldrig tvinga i mitt barn mat som hon inte vill ha. Då får det hellre bli en knapp på magen. Och det blir det väl nu då.

Jag kommer ihåg själv när man var liten och föräldrar eller andra vuxna skulle tvinga i mig mat, och den äckliga känslan när maten stod mig upp i halsen och man ville bara kräkas. Det var kränkning och förnedring, och sådant skulle man ju aldrig få för sig att göra med en vuxen person vid matbordet. Inte ens med en anorektiker liksom.

Hur som helst då. Vi blir skickade till ett specialistsamtal för att kolla varför hon inte växer och varför hon inte äter. Tjohoo!!! Specialisten är ingen mindre än Amirs läkare. Det börjar bli lite uttjatat det här. Ingen i vår familj är normal. Herregud. Varför kan vi inte få vara normala???

Men visst visst, släng alltihop på mig bara, jag kan ta det, tack så mycket. Mer mer mer vill jag ha. Varför kan vi inte få lite cancer också kanske? Elias är ju helt frisk, sätt in en hjärntumör eller nåt på honom, så är saken biff. Vi ska bara ha problem här, inte en endaste normal unge ska vi få, och livet ska bestå av vårdbidrag, myndighetstjafs och läkarbesök.

Jag tror jag ska köpa en sån där boxningssäck, för jävla Gud är ju tydligen osynlig och springer och gömmer sig när man som bäst vill slå på honom. Den fegisen.

Men nej, egentligen kanske jag inte ska oroa mig för det kanske inte alls behöver vara något speciellt. Men man känner ju så. Att vad som det än är så kan jag ta det, jag kan ta allting, bara proppa mig med skit, jag är en jävla toalettstol. Jag tror inte ens att jag bryr mig längre.

9 kommentarer:

Metrofarsan sa...

Jag var likadan som din lilla dotter, jag åt nästan inget. Men det slutade i alla fall med att jag blev 1,85 lång. Bra att du kollar upp men du har inget och vara orolig över.

Mother, Married & Twenty sa...

Har också haft det problemet med min son som snart är sex månader. Han har samma klädstorlek som han haft sen födseln, fast han har vuxit på längden förstås.

BVC har sagt till oss att vi inte får tvångsmata honom för då kan man börja dra paralleller mellan mat och tvång och få problem senare i livet. Men samtidigt klagar de på att han går upp för dåligt och att vi måste öka portionerna. Men han vill ju inte så vad ska man då göra...?

Sen är ju vissa barn både småväxta och små i maten rent naturligt, det är inget att oroa sig för såvida de inte visar att de lider av det. Blir hängiga och orkeslösa osv.

Elisabet sa...

Precis så tänker jag också. Det enda "symptomet" hon har är att hon är liten, men hon är liksom inte undernärd. Visst hon är smal, men hon är ändå bebistjock eller hur man nu säger. Sen är hon jättepigg och glad så jag kan ju inte tycka att hon lider av det precis.

Känner många friska och välmående människor som ständigt petar i maten men det är inte mer med det, de lider inte av det och då är det lugnt liksom.

Blir bara såååååå trött på bvc, jävla bvc har gjort mig sur i 4,5 år , när ska de skärpa till sig?

Anonym sa...

Jag tror inte på större portioner utan fler små mål! Typ en bit banan där, en lite halvhalva smörgås där... Min dotter var jätteliten oxå och vi fick ge henne små portioner jätteofta, alltså bara peta i henne en bit då och då mellan själva måltiderna..
Hon är liten och smal idag med men det är inget fel på henne!
Men det är bra att kolla upp det tycker jag :-)

Erika

lalandakid sa...

Det första jag tänker är GLUTEN!

Tänk om hon har celiaki?
Då får ni i alla fall garanterat billigare mat tills hon är sexton år, och då kommer ni att få så mycket så det kommer att räcka till Amir också
om han nu tål gluten och ni vill köra glutenfritt ändå.
;)

Prins Albin sa...

Alltså från den erfarenhet jag har så får barnen i sig det de behöver ändå på ngt vis. Och som sagt sålänge hon inte visar tecken på undernärhet vilket man kan kolla med ett blodprov & urinprov, så behöver man inte oroa sig. Om hon dricker välling så kan mn alltid spetsa till den med goagrejer som smör medmera. Albin käkade bara välling ett tag och han e fin i kroppen ändå!

Elisabet sa...

Om man har gluten, får man inte knasig mage då? Antingen ont i magen, eller att den krånglar på annat vis? Jag tycker hennes mage är perfekt... Men jag har också tänkt den tanken. För jag har hört att vissa matallergier kan göra så att man inte går upp i vikt tex...
Eller mask i magen. Om det nu finns nu för tiden.

Hon dricker inte välling (gillar det inte, har aldrig kunnat ta flaska) men hon äter gröt istället. Jag spetsar ALLT med goa grejer som smör osv. Hon får röd mjölk och feta mejeriprodukter.
Jag tror också på många små portioner så hon får lite mat här och där och när som helst, men det å andra sidan kanske gör så att hon inte är speciellt hungrig när det väl är dags för riktig mat?

Hon skulle ju kunna äta gröt dygnet runt för det älskar hon, det enda hon äter en full portion av. Amir gjorde så han också, fast med välling, ett tag drack han BARA välling för han vägrade allt annat. Men han växte så fint på det så...

Har hon liten mage på nåt vis, eller snabb (långsam? heh, kan inte det där) ämnesomsättning så måste hon ju äta lite och ofta istället för att ha 3-4 timmar mellan målen som bvc de allsmäktiga vill.

lalandakid sa...

Gluten kan visa sig genom att man kräks kaskader, har enorma diarréer, mår allmänt dåligt eller inte går upp i vikt eller växer som man ska. Det kan vara allihop tillsammans eller något av ovanstående så det är helt klart värt att kolla.

Vår son har aldrig varit nån tungviktare och han har aldrig heller druckit välling,
ibland undrar jag om de runda barnen är det just på grund av vällingen? Bara en teori. Men vi har i alla fall märkt att fler små mellanmål bara gör saken värre, då är han aldrig tillräckligt hungrig. Han äter bäst när han bara äter fyra-fem gånger om dagen (inklusive mellanmålen alltså! mellanmål som oftast består av en frukt).
När han var kring året var det alltid två mellanmål numera (snart två år) är det oftast bara ett, dvs han äter bara fyra gånger per dag.

camoo sa...

Gå på din magkänsla och ge henne det hon gillar. Matsituationen skall vara lustfyll. Ge henne gröt och krydda den med lite olika smaker, frukt, kanel, kardemumma tex, men framför aäät - gå på din magkänsla.¨
Du känner henne bättre än BVC.