fredag 20 november 2009

men sedär

En mycket mänsklig kvinna på bvc svarade att det var klart att Amir kunde få sitt vaccin där, på en bokad tid. Det var inget som de vanligen gjorde, men ett undantag hit och dit spelar ingen roll.

Tack. Tack tack tack. Tack så jättemycket. Min helg är räddad. Så även mitt blodtryck. Synd att inte personalen på vc kunde ge mig det tipset, då hade jag besparat mig detta. Men nu ska jag inte tjura längre. Nu behöver vi ju inte få en son i respirator.

Frågan är nu bara vad jag ska göra med journalisten som kommer hit om en stund. Falskt alarm liksom.

10 kommentarer:

trollhare sa...

Jag läste ditt inlägg igår, men hann inte kommentera. Jag tycker att det är ett skitbra initiativ att ta kontakt med media, ändå. För det här behöver komma upp på en större nivå. Otillgänglighet är precis vad det är.

Btw är det inte alla med fysiska funkis som får det de behöver heller. Jag vet en person som har cancer och därmed tillhör förtursgruppen eftersom hon är extremt infektionskänslig - och hon fick sitta i väntrummet bland alla andra. Det är överlag dåligt skött på många håll, helt enkelt.

Magda.nu *En fjärt i rymden sa...

Avboka. Och tänk efter före nästa gång!
Vårdpersonal är humana människor, inte monster...

Elisabet sa...

:-) Jag tror då rakt inte att de är monster. Det är inte personligt. Det är verksamheten, organisationen, som jag ogillar. Men nej där ljög jag, vissa vårdpersonal är faktiskt inte speciellt trevliga heller. Snäsiga och fräcka. Men såna människor finns ju överallt. Synd att jag har oturen att nästan bara träffa på just dem.
Jag har för mig att jag har klagat väldigt mycket på hab i min blogg. Det står jag för, men samtidigt är det absolut inte personligt mot de som jobbar där. De gör sitt bästa och är väldigt fina människor. Men de är styrda av en verksamhet som inte alla gånger har koll på läget...

De ska skriva om det ändå. Journalisten hade fler frågeställningar än just vaccinet.

Lusth sa...

Jag tycker att du ska prata med journalisten ändå. Man ska inte bli bemött som du blivit bemött. Tala om att du fått det fixat nu men att vägen dit var oacceptabel för det var den. Kram

imsingrid sa...

Du är bara underbar. En rejäl Mamma. Kram på dig.

Anna sa...

Det spelar ingen roll att du fick vaccinet till slut, det är tråkigt att hela tiden behöva slåss för sitt barns rättigheter. Och då är det bra att få media att uppmärksamma problemet. Inte för en häxjakt utan för att uppnå förändring.

BTW ville jag säja att jag verkligen imponeras av din styrka, Jag läser ju att du har en självbild som en "mes" men du ska veta att du _verkligen_ inte uppfattas så av oss som läser. Jag har sett dig här men även på FL eftersom jag också har en A-son och tycker det du skriver både är vettigt och välformulerat. Heja på, låt inte någon annan tro att de är bättre eller mer värda.
/A
Ps. Och historien om när du träffade din man är jättefin, den rörde mig verkligen, som en saga :-)

Elisabet sa...

Tack hörni! Jättemycket! Kram

sandra sa...

Hej, har följt din blogg till och från ett tag nu och har länge tänkt skriva att jag tycker om att läsa den. I bland gråter jag lite och i bland fnissar jag och ofta känner jag igen mig i dina tankar.

Jag arbetar i en skolan som stödpedagog åt en pojke med autism. Det är en "vanlig" skola men vi som arbetar med honom har individ anpassat hans schema så vi har mycket tid en tll en och är med i klassen när det passar honom. Den dagen det är dags för skola för din son hoppas jag du hittar något som passar er familj bra. Det finns många olika alternativ, kanske beroende på vilken kommun??

Hur som helst så är det intressant och lärorikt för mig som skolpersonal att läsa en förälders tankar.
Så tack för en bra blogg! Sandra

Nina sa...

Åh, det löste sig.. Bra! (Kommenterade förra inlägget innan jag såg det här)
F-n att man ska behöva få högt blodtryck å svimningsattacker innan man blir respekterad! Vet vad du pratar om å håller med dig! Osynliga funktionshinder glöms bort när det handikappanpassas!

Beror ju inte på att vårdpersonal är monster, beror ju på okunskap och oförståelse. Dom fattar inte att det finns när det inte syns! Det är skrämmande lite info om autism i utbildningarna, både inom vård och omsorg!

Kram Nina!

Elisabet sa...

sandra: tack så jättemycket!!!! det värmer väldigt mycket :-) kram

nina: eller hur.. det ska inte behöva gå så långt egentligen, det finns så mycket kvar att lära. Sen kan man ju inte förvänta sig guld och gröna skogar av sjukvården idag, det VET man ju, och jag har också förståelse för deras kassa arbetssituation mm mm , men lite respekt skulle inte skada.
Det är ju faktiskt så att eftersom personer med autism ofta inte har några fysiska fel så behöver de inte gå till specialister inom sjukvården förutom när det har med "psyket" att göra. Många andra funktionshindrade kanske får gå oftare till specialister och slipper vc och såna ställen. Vilket gör det lätt att tro att de flesta som besöker vc och övriga allmänvården är "normala". Därför tror jag att oacceptabelt många som jobbar inom vården "glömmer bort" mycket av vad de lärt sig och då blir det såhär.
Varför annars får man kommentarer av vårdpersonal som tyder på att de tror att ungens problem beror på uppfostran? typ
nej, det är skit bara.